Inge Land

Nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF Januari 2017     

Geef je in 2017 ruimte aan de stilte om je verlangen te voelen?

Zo, dat je in de veelheid jouw stroom vindt die je verder draagt?

Inge Land

Beste Mensen 

Een korte Nieuwsbrief over de laatste ontwikkelingen, het aanbod Familie- en LIP opstellingen en de verhuur van de Vuurvlieg.

Vaak kijk je in een familieopstelling achterom, soms tot ver in je geschiedenis en sta je stil bij oude trauma’s of gebeurtenissen die je onbewust vasthoudt. Met als vertrekpunt een probleem waar je een oplossing voor zoekt of een verlangen dat jij of je leven veranderen.

In een LIP opstelling  gaat het niet om oplossen, niet zo zeer om helen van het oude maar om volledig met een open hart het nu te zien en te erkennen. Van ver-anderen naar ver-innerlijken. Je geeft ruimte aan het integreren van wie je in wezen bent, met je levensfases en ervaringen om aan te komen in het NU. Wie ben ik in essentie, wat heeft mij zo gevormd en hoe kan ik dat volledig omarmen zo dat ik me open voor mijn eigen stroom, benieuwd waar deze me brengt.

Heb je zin om kennis te maken met “Levens integratie opstellingen” en het gedachtengoed wat Nelles over de bewustzijnsfasen heeft neergelegd in zijn boek: “Het leven kent geen weg terug”, dan zijn er in beide workshops nog enkele plaatsen.

‘Life Integration Proces’  LIP-Opstellingen, begeleiding Inge Land

Data:  
1 en 2 september 2017 en 10 en 11 november 2017 in de Vuurvlieg

In december was Wilfried Nelles in Nijmegen met “Levens Integratie Opstelling”.

Hij heeft een krachtige, onverschrokken eigen stijl en gaat direct naar de kern. Wat mij aan zijn werk en LIP zo raakt is het besef dat we een onderdeel van de natuur zijn en ons zelf niet geschapen hebben. Ik realiseer me dat het als een open deur kan klinken en toch brengt het onze verantwoordelijkheid over ons leven in een ander daglicht. We hebben het gekregen. Wat gebeurd er als we ons geschenk voortdurend aan het beoordelen zijn of willen veranderen omdat we het niet goed genoeg vinden en nog willen oplossen en verbeteren? Kan ik ook tegen dit geschenk alleen maar ja zeggen?  

Ieder die het werk van Bert Hellinger kent, weet dat ook zijn vertrekpunt ‘het JA tegen het leven’ is precies zoals het zich in jouw aandient. Het is inspirerend hoe Nelles daar weer een stap verder in gaat.

Bert Hellinger heeft ons de werking van de ziel en de grote werking van de liefde in al zijn facetten laten voelen, Nelles gaat daar op verder. Met deze "fenomenologische psychologie" komt hij in hetzelfde domein als Otto Scharmer met Theorie U. Om verder te kunnen kijken dan onze actuele kennis, dan onze huidige overtuigingen, moeten we in staat zijn om deze weer los te laten, ons met een open hart te verbinden met het veld, zo, dat de nieuwe realiteit die zich aandient op ons af kan komen.

Deze workshop werd door de deelnemers als heel waardevol ervaren: indrukwekkend, fascinerend, aanrakend, nog steeds doorwerkend, ook logisch, eenvoudig, confronterend en soms wat statisch.

Het boek: ‘Het leven kent geen weg terug’ Wilfried Nelles,  is bij uitgeverij het Noorderlicht: www.hetnoorderlicht.nl te bestellen met een nawoord van Coen Aalders en mij als mede vertalers.

DE VUURVLIEG

In de Vuurvlieg is op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond de groepsruimte vrijgekomen. Overdag en in het weekend is hij op aanvraag beschikbaar. Op vrijdag  is er een werkruimte  voor individuele therapie vrij.

In de Vuurvlieg kan in alle rust met mensen gewerkt worden aan gezondheid, welzijn en ontwikkeling.

Meer informatie www.devuurvlieg.nl

Het Vuurvliegje geeft een klein lichtje in het donker op die momenten dat het gevonden wil worden door een ander vuurvliegje....Eenmaal samen geven ze met zijn tweeën meer licht dan ieder afzonderlijk

 

 Open workshops Familieopstellingen:

Voor ieder die belangstelling heeft, een eigen vraag wil inbrengen of het werk wil leren kennen.

20 en 21 januari 2017 .(vrijdag en zaterdag)
24 en 25 februari 2017,( vrijdag en zaterdag)
6 en 7 april 2017, (donderdag en vrijdag)
23 en 24 juni 2017,(vrijdag en zaterdag)
25 en 26 augustus 2017, (vrijdag en zaterdag)
21, 22 en 23 september 2017,(donderdag, vrijdag en zaterdag)
20 2n 21 oktober 2017 (vrijdag en zaterag)
24 en 25 november 2017 (vrijdag en zaterdag)
14 en 15 december 2017 (donderdag en vrijdag)

Een hartelijke groet,

Inge Land

“Wat is God?

Dat is de natuurlijke orde om ons heen.

God is niet de schepper van die orde,

hij is het.”

Spinoza

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief zomer 2014
Nieuwsbrief 2013
Nieuwsbrief begin 2013
Winter Nieuwbrief 2011
Lente Nieuws 2011
Zomer Nieuwdbrief 2010
Jubileum Nieuwsbrief 2009